Мандарини чинять загальнозміцнювальну дію на наш імунітет, насичують організм вітамінами і допомагають при лікуванні застудних захворювань. Фрукт містить дуже багато вітаміну С, крім того, у ньому присутні вітаміни групи В, вітамін А, каротин, кальцій, магній, фосфор: усього близько 10-15 вітамінів і мінеральних речовин.
Завдяки високому вмісту фенолікової амінокислоти мандарини допомагають при астмі та бронхіті. Вони діють як протизастійний і протинабряковий засіб та очищують легені від слизу. Аби відчути ефект, достатньо кожен ранок випивати склянку мандаринового фрешу.
До того ж, це чудовий антидепресант, який знімає нервову напругу і піднімає настрій за лічені хвилини. Такий ефект чинять ефірні масла, що у великій кількості містяться у шкірці. Мандарини нормалізують рівень інсуліну, запобігаючи появі діабету другого типу. Їх не просто можна, але потрібно їсти з білими прожилками, бо це – клітковина, яка допомагає нормалізувати засвоєння простих вуглеводів, що особливо корисно саме для тих, хто страждає на цукровий діабет. Також у складі мандаринів є нобілетин – речовина, яка перешкоджає розвитку атеросклерозу, інфаркту та інсульту.
Протипоказання
Усі цитрусові – сильні алергени, тому їх треба вживати у помірній кількості. Протипоказані мандарини людям із загостренням хвороб шлунково-кишкового тракту, а також з алергічними реакціями, які здатні спричинити олії, що містяться у шкірці фрукта. Якщо ж людині запропонувати вже очищений мандарин, можливо, алергічної реакцій можна буде уникнути.